2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Filety z kurczaka przyrządzone w takiej formie są soczyste i smakują plackami ziemniaczanymi,doskonałe urozmaicenie obiadu,pycha!

Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce
Filety z kurczaka myjemy osuszamy dzielimy na cztery porcje lekko rozgniatamy dłonią lub tłuczkiem przez woreczek foliowy ,oprószamy czubricą zieloną do smaku. Ziemniaki skrobiemy ścieramy na tarce jarzynowej o drobniutkich oczkach,wbijamy jajka dodajemy posiekany szczypiorek i mąkę pszenną doprawiamy szczyptą gałki solą i pieprzem mieszamy całość,pojedyncze filety zanurzamy w cieście kładziemy na rozgrzany olej na patelni i na wolnym ogniu smażymy z obu stron zna złocisto. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce
filety rozbijamy oprószamy czubricą do smaku
Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce
ziemniaki skrobiemy i myjemy.............
Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce
filety zanurzamy w gotowym cieście ziemniaczanym
Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce
smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju..