Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka w majonezowej panierce
Filety pokroić na 1 cm kosteczkę, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem (opcjonalnie), obsypać przyprawą, wymieszać, odstawić na minimum 15 minut. Jaja rozkłócić z mlekiem, majonezem, dodać mąkę, paprykę (opcjonalnie), zmiksować wszystko na gładką masę (ciasto ma być gęstości śmietany). Do ciasta wrzucić mięso, wymieszać. Smażyć niewielkie kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, odsączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać np z ziemniaczkami i surówką lub surówką i ryżem.
![Filety z kurczaka w majonezowej panierce Filety z kurczaka w majonezowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-w-majonezowej-panierce-251765.jpg)