Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka w sosie cyganskim
Filety z kurczaka kroimy w plasterki i smazymy na patelni. Przyprawiamy je sola i pieprzem.
Usmazone filety przelewamy razem z olejem do szklanego naczynia. Dolac do polowy wody, rozrobiony sos dolac do calosci.
Dodajemy magi, posypac koperkiem.
Wkladamy do piekarnika ustawionego na 200 stopni.
Po 20 minutach mieszamy, dodajemy smietany (takze rozrobionej z woda) i czekamy jeszcze chwilke po czym wyciagamy i gotowe :)
Jesli wyjdzie Nam za rzadkie trzeba dodac troche maki.
Mozna podawac do ziemniakow polewajac je mieskiem i sosem zrobionym w piekarniku :)
Usmazone filety przelewamy razem z olejem do szklanego naczynia. Dolac do polowy wody, rozrobiony sos dolac do calosci.
Dodajemy magi, posypac koperkiem.
Wkladamy do piekarnika ustawionego na 200 stopni.
Po 20 minutach mieszamy, dodajemy smietany (takze rozrobionej z woda) i czekamy jeszcze chwilke po czym wyciagamy i gotowe :)
Jesli wyjdzie Nam za rzadkie trzeba dodac troche maki.
Mozna podawac do ziemniakow polewajac je mieskiem i sosem zrobionym w piekarniku :)