WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Roladki drobiowe w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki drobiowe w boczku faszerowane warzywami i serem smażone na patelni. Świetna propozycja na obiad.

Roladki drobiowe w boczku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki drobiowe w boczku

 

  • podwójna pierś z kurczaka ok. 400-500g
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 mała lub 0,5 dużej cebuli
  • 1 pomidor
  • ok. 100 g sera żółtego lub innego twardego sera
  • sól, pieprz
  • boczek w cienkich plastrach - 2 opakowania po 100 g)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe w boczku

ETAP 1:

Piersi z kurczaka rozkroić na kotlety i rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem.

Ser, cebulę, pomidora i ogórka pokroić w paski/słupki. Na brzegu każdego kotleta układać po kawałku warzyw i sera i zwijać roladki zawijając wszystkie brzegi do środka.

Każdą roladkę owinąć plasterkami boczku. Ja na każdą roladkę dawałam 3 plasterki, które kładłam na desce, aby jeden zachodził na drugi. Na boczku kładłam roladkę i zwijałam.

Roladki smażyć na oleju z każdej strony. Można smażyć pod przykryciem.

Podać z ulubionymi dodatkami. U mnie z fasolką szparagową.

Roladki drobiowe w boczku
Roladka drobiowa podana z fasolką szparagową

Tagi:

danie mięso