agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Filety z makreli z chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

piątkowa rybka w innej odmianie:)

Filety z makreli z chilli

Składniki:

Filety z makreli z chilli

 

  • filety z makreli 2 szt
  • papryczka chilli 1/2 szt
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • papryka mielona słodka 1 szczypta

 

Sposób przygotowania:

Filety z makreli z chilli
Przygotować marynatę. Papryczkę chilli bardzo drobno posiekać, pestki też użyłam. Wymieszać wraz z oliwą z oliwek solą oraz szczyptą papryki mielonej słodkiej. Rybę opłukać i osuszyć. Przełożyć do marynaty. Wstawić do lodówki na minimum godzinkę. Po tym czasie filety nabić na patyczki , dzięki nim skórka przypiecze się. Piec 25 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego:)