krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Filety z polędwicy wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Filety z polędwicy wieprzowej

Składniki:

Filety z polędwicy wieprzowej

 

  • polędwiczka wieprzowa
  • 8 dag słoniny
  • 25 dag pieczarek
  • łyżka mąki
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • 4 kromki bułki
  • tłuszcz
  • 8 dag paszcze tu
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filety z polędwicy wieprzowej
Mięso kroimy na 4 kawałki , lekko rozbijamy szpikujemy cienkim płaskim słoniny , obsypujemy przyprawami i mąką i rumienimy na tłuszczu .Umyte osuszone pieczarki kroimy w paseczki , smażymy . Do pieczarek wkładamy mięso , podlewamy winem i dusimy razem przez kilka minut .W tym czasie z bułki robimy grzanki , smarujemy je cieniutko paszczetem , układamy na nich filety z polędwicy i posypujemy pieczarkami .