cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Filety z zająca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pomysł na zająca

Filety z zająca

Składniki:

Filety z zająca

 

  • Comber,
  • 10 dag słoniny,
  • włoszczyzna,
  • cebula,
  • przyprawa do potraw z dziczyzny,
  • 2 łyżki rosołu z kostki,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • garść cebulek,
  • ½ szklanki białego wina,
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Filety z zająca

Wykroić grube na palec filety, rozbić je lekko, naszpikować słoniną. Z kości wygotować, jarzyn, cebuli i przypraw wywar, przecedzić, dodać rosół, przyprawić zasmażką z mąki i masła, wrzucić garść pokrojonych cebulek. Filety smażyć szybko z obu stron na gorącym maśle, włożyć w przygotowany sos, do którego należy wlać wino. Mięso kilka razy zagotować.