Sposób przygotowania:
Fiona
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę tortową i kartoflaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej mieszając mikserem na 1 stopień. Piec 20 minut w 180 stopniach. Masa: W 1 szklance kubusia rozmieszać budyń, resztę kubusia zagotować i dodać budyń z kubusiem, mieszać tak długo aż zgęstnieje. Na biszkopcie położyć gorącą masę z Kubusia, ułożyć delicje czekoladą do góry. W 1,5 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę, odstawić do stężenia. Ubić śmietankę, a pod koniec dodać trochę stężałą zimną galaretkę.Na delicjach rozsmarować śmietankę. W 1,5 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę, odstawić do stężenia, zimną tężejącą galaretkę polać kremówkę. Odstawić ciasto do lodówki na 30 minut.