fabkajafab

fabkajafab

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Firinda patatez

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ziemniaki, kurczak i warzywa z piekarnika

Firinda patatez

Składniki:

Firinda patatez

 

  • 1 maly kurczak (piersi kurczaka lub 10 palek)
  • 4-5 duze ziemniaki
  • 1 cebula
  • 3-4 pomidory
  • 1.5 lyzeczka przecieru pomidorowego
  • oliwa
  • sol, pieprz inne wedlug uznania

Sposób przygotowania:

Firinda patatez
Nastawic piekarnik na 180 stopni. Kurczaka poporcjowac, ziemniaki i cebule obrac, pomidory umyc. Wszystkie warzywa posiekac (jak pomarancza) na 6 czesci. Wszystko wlozyc do zaroodpornego naczynia doprawic sola i pieprzem dodac troszke(2 lyzki) oleju. Przecier pomidorowy wymieszac z woda(szklanka) i polac. Przykryc naczynie (folia aluminiowa lub pokrywka naczynia), po okolo 1godzinie (gdy ziemniaki sa miekkie) odkryc folie i czekac az kurczak sie zrumieni.