Sposób przygotowania:
Fistaszki
Masło orzechowe zmiksować z cukrem i olejem, a potem dodać mąkę i dobrze wymieszać na gładkie ciasto.
Następnie formować kulki około 4 dag jedna, lekko rozgniatać widelcem tworząc kratkę, a potem kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 180°C, dopóki ciasteczka lekko stwardnieją i nabiorą złocistego koloru.
Następnie formować kulki około 4 dag jedna, lekko rozgniatać widelcem tworząc kratkę, a potem kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 180°C, dopóki ciasteczka lekko stwardnieją i nabiorą złocistego koloru.
Sarenka
msewka
Sarenko , to samo mogłabym napisać.Też z braku amatorów masła orzechowego wyrzuciłam niemalże cały słoik.A tu można było fajnie je wykorzystać.5
jovi
Naprawdę polecam te ciasteczka bo są bardzo kruche i mocno orzechowe, a przy tym bardzo szybko i łatwo się je robi:) Spróbujcie:)