Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Flaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli flaki, to tylko aromatyczne i dobrze doprawione.

Flaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Flaczki

 

  • 1 kg flaki wieprzowe,
  • wywar warzywny,
  • 2-3 sztuki marchewka,
  • 1 sztuka pietruszk,
  • do smaku przyprawa do flaków Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 lyżki mąka,
  • do smaku papryka słodka mielona Prymat,
  • do smaku papryka ostra Prymat,
  • 50 dag mięso,
  • 1-2 łyżeczki majeranek Prymat

 

Sposób przygotowania:

Flaczki
Flaki obgotować, odcedzić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki( ja obgotowuje przeważnie dwa razy). Podobnie postąpić z mięsem( ugotować i pokroić). Mięso i flaki dodać do gotującego się wywaru wraz z pokrojonymi drobno warzywami. Gotować do miękkości dodając przyprawę do flaków. Pod koniec gotowania zasmażyć masło z mąką i paprykami. Dodać do flaczków. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majeranek.
Flaczki
Flaczki, flaki