WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 830]

Flaki na bulionie wołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Flaki to bardzo aromatyczna, rozgrzewająca potrawa. U mnie tym razem w wersji z marchewką i przyprawami na wołowym bulionie.

Flaki na bulionie wołowym

Składniki:

Flaki na bulionie wołowym

 

Sposób przygotowania:

Flaki na bulionie wołowym

Przygotowanie

Flaki na bulionie wołowym
Do podsmażonej cebuli dodajemy warzywa i bulion.

W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojoną drobno cebulę oraz wszystkie przyprawy.

Podsmażamy razem dłuższą chwilę i wlewamy bulion. Dodajemy pokrojone w półplasterki marchew i pietruszkę.

Zagotowujemy.

Flaki

Flaki na bulionie wołowym
Zupę pod koniec doprawiamy jeszcze do smaku.

Do gotującej się zupy dodajemy oczyszczone dokładnie i obgotowane, pokrojone drobno flaki.

Gotujemy razem ok 40 minut, pod koniec doprawiając jeszcze majerankiem.