Sposób przygotowania:
Smaczne flaki wołowe
Świeże flaki kupuję u znanego mi dobrze masarza. Flaki w płaty włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, wodę wylać i tak powtórzyć 3 razy.
Flaki po ostatnim odlaniu z wody włożyć do szybkowara, dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól i wlać wodę 2 litry, po zasyczeniu pary gotować 40 min ut, wystudzić.
Flaki ugotowane wyjąć i pokroić na paski, do garnka dodać rozdrobnioną włoszczyznę, pokrojone flaki, przyprawę do flaków, wlać wywar z szybkowara i gotować z 20 minut.
Na patelni do margaryny wsypać mąkę i mieszać zasmażkę na jasno złoty kolor, do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz czarny, majeranek.
Od razu z patelni dodać do flaków, mieszać szybko i zdjąć z ognia, najlepiej smakują z bułką pszenną.
Flaki po ostatnim odlaniu z wody włożyć do szybkowara, dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól i wlać wodę 2 litry, po zasyczeniu pary gotować 40 min ut, wystudzić.
Flaki ugotowane wyjąć i pokroić na paski, do garnka dodać rozdrobnioną włoszczyznę, pokrojone flaki, przyprawę do flaków, wlać wywar z szybkowara i gotować z 20 minut.
Na patelni do margaryny wsypać mąkę i mieszać zasmażkę na jasno złoty kolor, do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz czarny, majeranek.
Od razu z patelni dodać do flaków, mieszać szybko i zdjąć z ognia, najlepiej smakują z bułką pszenną.