Sposób przygotowania:
Flaczki 4
Flaczki wrzucamy do posolonego wrzątku i gotujemy dziesięć minut. Odcedzamy na durszlaku, opłukujemy. Następnie ponownie obgotowujemy i odcedzamy. W garnku podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy posiekaną cebulę Wsypujemy posiekaną włoszczyznę, posypujemy mąką i zasmażamy. Do tych składników dodajemy flaczki.Zalewamy bulionem.Gotujemy do miękkości około 30 minut. Przyprawiamy pieprzem, papryką,majerankiem oraz świeżym imbirem.
artus2692
W garnku podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy posiekaną cebulę ? Ale gdzie do czego??=kompletnie nie logiczne.
Artus2692 te flaki o których mówisz to nieobrobiony wcześniej kawałek żołądka wołowego i faktycznie wymagający trzykrotnego gotowania bo po prostu śmierdzi. Natomiast są w sprzedaży już krojone i parzone flaki i chyba takie miała na myśli Smakowita88.