Flaczki 4

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pyszne delikatne flaki po warszawsku

Flaczki 4

Składniki:

Flaczki 4

 

  • 1 kg flaczków wołowych
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek
  • 1 l bulionu
  • łyżka mąki
  • przyprawy w proszku do smaku: pieprz, papryka, majeranek,imbir

Sposób przygotowania:

Flaczki 4
Flaczki wrzucamy do posolonego wrzątku i gotujemy dziesięć minut. Odcedzamy na durszlaku, opłukujemy. Następnie ponownie obgotowujemy i odcedzamy. W garnku podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy posiekaną cebulę Wsypujemy posiekaną włoszczyznę, posypujemy mąką i zasmażamy. Do tych składników dodajemy flaczki.Zalewamy bulionem.Gotujemy do miękkości około 30 minut. Przyprawiamy pieprzem, papryką,majerankiem oraz świeżym imbirem.