anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Flaczki cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bardzo delikatne flaczki cielęce w delikatnej zupie pachną bardzo aromatyczne i smakują naprawdę wspaniale.

Flaczki cielęce

Składniki:

Flaczki cielęce

 

  • 900 g flaczków cięlecych
  • 2 l wody
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 2 łyżki śmietany

 

Sposób przygotowania:

Flaczki cielęce
Flaczki obgotować i zlać wodę, zalać świeżą wodę, dodać pokrojoną marchew i cebulę. Do garnka włożyć ziele angielskie u listki laurowe, gotować na małym ogniu około 1 godziny. Następnie doprawić do smaku i dodać majeranek. Śmietanę zachartować z odrobiną gorącej zupy i zabielić. Zagotować. Jeżeli ktoś lubi to można doprawić delikatnie octem.