Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Flaczki drobiowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Flaczki drobiowe mojego przepisu.

Flaczki drobiowe

Składniki:

Flaczki drobiowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowe
Mieso czyscimy i myjemy,wkladamy do duzego garnka i zalewamy woda.W trakcie podgrzewania zdejmujemy szumowiny.Po odszumowaniu dodajemy obrana i umyta wloszczyzne(zostawiamy 1 marchewke),ziarna pieprzu,ziarna ziela angieskiego i lisc laurowy.Kiedy mieso jest miekkie,wyjmujemy je,a po ostudzeniu oddzielamy od kosci.Przecedzamy rosol,zalewamy nim pokrojone mieso,dodajemy pokrojona w plasterki odlozona wczesniej surowa marchewke,doprawiamy przyprawa do flakow,papryka,sola,pieprzem i majerankiem.Gotujemy jeszcze chwile,az marcjewka bedzie miekka.