migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Flaczki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Flaczki drobiowe to świetne danie w którym mozna wygorzystać mięsko z rosołu. Do tego troche warzyw i przypraw i mamy pyszną sycącą i rzgrzewającą zupkę.

Flaczki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki drobiowe

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowe
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o gubych oczkach. Mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki. Pieczarki pokroić w plasterki. Starte warzywa, mięso i pieczarki przełożyć do garnka i zalac rosołem. Dodać listki laurowe oraz majeranek a takze pozostałe przyprawy według własnego smaku. Wszystko zagotować i gotować aż warzywa i pieczarki będą miękkie. Jeśli potrzeba jeszcze doprawić do smaku.
Flaczki drobiowe
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o gubych oczkach
Flaczki drobiowe
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Flaczki drobiowe
Mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki.
Flaczki drobiowe
Starte warzywa, mięso i pieczarki przełożyć do garnka i zalac rosołem. Dodać listki laurowe oraz majeranek a takze pozostałe przyprawy według własnego smaku.