gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Flaczki wg gottriny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne flaczki domowej roboty.

Flaczki wg  gottriny

Składniki:

Flaczki wg gottriny

 

Sposób przygotowania:

Flaczki wg gottriny
Do garnka wrzucamy udko i całe marchewki. Gdy woda się zagotuje wrzucamy kostki rosołowe i dalej gotujemy. W drugim garnku z osoloną wodą gotujemy flaki od momentu zagotowania ok 5 min. Następnie odcedzamy i znowu gotujemy i jeszcze raz odcedzamy i gotujemy. Ugotowane marchewki trzemy na tarce z grubymi oczkami a mięso drobno rozdrabniamy. Warzywa i mięso wrzucamy do rosołu, dodajemy flaki, wlewamy trochę magi, wsypujemy paprykę słodka do smaku, majeranek, kilka szt ziela angielskiego i liścia laurowego oraz szczyptę gałki muszkatołowej i całość jeszcze chwilę gotujemy.