Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Flaczki jarzynowe wg Alex

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekka zupa z warzyw z makaronem

Flaczki jarzynowe wg Alex Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki jarzynowe wg Alex

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki jarzynowe wg Alex
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w słupki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić i gotować. Cebulę i por oczyścić, pokroić. Por wrzucić do zupy. Cebulę zeszklić na maśle. Posypać mąką, przesmażyć. Podlać wywarem z zupy, wymieszać, wlać do garnka. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Gdy warzywa będą miękkie doprawić zupę do smaku solą, pieprzem, dodać imbir i gałkę muszkatołową. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Zupę rozlać na talerze, udekorować rzeżuchą.
Flaczki jarzynowe wg Alex
Marchew pietruszkę i seler obrać umyć i pokroić w słupki Wrzucić do garnka zalać wodą lekko posolić i gotować
Flaczki jarzynowe wg Alex
Cebulę i por oczyścić pokroić Por wrzucić do zupy
Flaczki jarzynowe wg Alex
Cebulę zeszklić na maśle Posypać mąką przesmażyć Podlać wywarem z zupy wymieszać wlać do garnka
Flaczki jarzynowe wg Alex
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu odcedzić