Sposób przygotowania:
Flaczki jarzynowe wg Alex
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w słupki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić i gotować. Cebulę i por oczyścić, pokroić. Por wrzucić do zupy. Cebulę zeszklić na maśle. Posypać mąką, przesmażyć. Podlać wywarem z zupy, wymieszać, wlać do garnka. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Gdy warzywa będą miękkie doprawić zupę do smaku solą, pieprzem, dodać imbir i gałkę muszkatołową. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Zupę rozlać na talerze, udekorować rzeżuchą.
zbysiowa
Alex_M
taki miałam zamiar :) z naleśnikami własnie :) ale znalazłam w szafce makaron-kluski więc postanowiłam go użyć :)
zbysiowa
Też fajny efekt "flaczkowy" :))
Alex_M
mysza75
Alex_M
po świętach aż chce się lekkiego jedzenia :)