Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

flaczki mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

tak przyrządzone flaczki uwielbia mój mąż

flaczki  mojej mamy

Składniki:

flaczki mojej mamy

 

  • 1 kr mrożonych flaczków,
  • 0.5 kg kurczaka,
  • 1 pietruszka,
  • 1 cebula,
  • 4 marchewki,
  • 1 por,
  • sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ziele angielskie
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

flaczki mojej mamy
Rozmrożone flaczki gotować przez 5 minut, odcedzić, zagotować jeszcze raz i ponownie odlać wodę, potem jeszcze raz zalać wodą, i gotować do miękkości, w osobnym garnku gotujemy rosół z kurczaka i warzyw, kiedy rosół się ugotuje wyjmujemy mięso i warzywa. Obgotowane i odcedzone flaczki, kurczaka pokrojonego w paski i pokrojoną w kostkę marchewkę wkładamy z powrotem do rosołu, doprawiany i dodajemy mąkę przesmażoną na maśle