Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 742]

Flaczki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

To pyszne flaczki wieprzowe, ugotowane na rosole, z dodatkiem warzyw. Bardzo proste w przygotowaniu.

Flaczki wieprzowe

Składniki:

Flaczki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Flaczki wieprzowe
Flaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i wrzucamy do gorącego rosołu. Warzywa obieramy, kroimy w półplasterki i także dodajemy do rosołu.

Przyprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Gotujemy około 20 minut.

Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę i smażymy ją na złoty kolor, a następnie dodajemy zasmażkę do flaków.  

Tagi:

flaki danie