sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Flaki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i bardzo proste danie. Polecam

Flaki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaki drobiowe

 

  • składniki:
  • 2 udka kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • 1 mały por
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Flaki drobiowe
Udka opłukać, zalać 2 litrami wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Marchewkę, pietruszkę, seler i por myjemy, obieramy i dodajemy do mięsa w całości. Gotujemy udka i włoszczyznę do miękkości. Wyjmujemy udka i warzywa. Studzimy. Z udek zdejmujemy skórę, usuwamy kości a mięso kroimy na paski. Warzywa kroimy w kostkę. Całość wrzucamy do wywaru i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy posypać pietruszką i majerankiem. Smacznego
Flaki drobiowe
Udka opłukać, zalać wodą i gotować do miękkości
Flaki drobiowe
Udka wyjmujemy, ostudzamy i usuwamy skórę
Flaki drobiowe
Usuwamy kości z udek i kroimy mięso w paski
Flaki drobiowe
Warzywa kroimy w kostkę i razem z mięsem wrzucamy do wywaru.