pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Flaczki z kurczaka bez skóry

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne danie, u cioci było na komunii rok temu .Super

Flaczki z kurczaka bez skóry

Składniki:

Flaczki z kurczaka bez skóry

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z kurczaka bez skóry
Udka zalać 2 litrami zimnej wody. Należy to posolić i wrzucić do tego listek laurowy i 5 ziarenek ziela angielskiego. Gotować. Dodać: marchewkę, pietruszkę, seler i pora oraz cebulę. Przykryć i zagotować. Warzywa wyjmij po ok. 20 minutach a kurczaka gotować należy jeszcze dodatkowo 20 minut. Przecedź wywar do innego garnka. Marchewkę, selera i pietruszkę pokrój w paski. Pora i cebulę można wyrzucić - miały dodać zapach i smak potrawie. Wyjmij kości z kurczaka, mięso pokrój wzdłuż włókien na paski. Utrzyj masło z mąką. Dodaj nieco gorącej zupy (tej co wyszła z tego gotowania). Rozetrzyj to razem i dodać do pozostałości zupy. Zagotuj, mieszając włóż warzywa i mięso. Zamieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut. Przypraw solą i pieprzem i majerankiem. Zdejmij z ognia. Posyp zieleniną.