Sposób przygotowania:
Flaczki z kurczaka bez skóry
Udka zalać 2 litrami zimnej wody. Należy to posolić i wrzucić do tego listek laurowy i 5 ziarenek ziela angielskiego. Gotować. Dodać: marchewkę, pietruszkę, seler i pora oraz cebulę. Przykryć i zagotować. Warzywa wyjmij po ok. 20 minutach a kurczaka gotować należy jeszcze dodatkowo 20 minut. Przecedź wywar do innego garnka. Marchewkę, selera i pietruszkę pokrój w paski. Pora i cebulę można wyrzucić - miały dodać zapach i smak potrawie. Wyjmij kości z kurczaka, mięso pokrój wzdłuż włókien na paski. Utrzyj masło z mąką. Dodaj nieco gorącej zupy (tej co wyszła z tego gotowania). Rozetrzyj to razem i dodać do pozostałości zupy. Zagotuj, mieszając włóż warzywa i mięso. Zamieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut. Przypraw solą i pieprzem i majerankiem. Zdejmij z ognia. Posyp zieleniną.
Henia
pioge7
ja się zawsze staram porządnie a że mi nie zawsze wychodzi :( mam nadzieję że teraz będzie lepiej :) po tej krytyce postanowiłem ubłagać mamę o siedzenie ze mną na tym i podaniu sensownych prze[isów mam nadzieję że się p[odobają i podobac kolejne będą!