Sposób przygotowania:
Flaczki ze skórek wieprzowych
Skórki wieprzowe wrzucić do garnka z osoloną wodą i gotować do miękkości. Następnie pokroić w cienkie paseczki i ponownie umieścić w garnku z czystą wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i warzywa uprzednio starte na tarce o grubych oczkach, tj. marchew, pietruszkę, selera. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Gotować aż wszystko zmięknie.
Przyrządzić zasmażkę: Na rozgrzanej patelni połączyć olej z mąką i smażyć do uzyskania złotego koloru (mieszać). Zasmażkę wymieszać z flakami.
Doprawić słodką papryką, majerankiem oraz solą i pieprzem.
Przyrządzić zasmażkę: Na rozgrzanej patelni połączyć olej z mąką i smażyć do uzyskania złotego koloru (mieszać). Zasmażkę wymieszać z flakami.
Doprawić słodką papryką, majerankiem oraz solą i pieprzem.