Sposób przygotowania:
Flaczki ze skrzydełek kaczki
Czyścimy i myjemy skrzydełka. Gotujemy skrzydełka z dodatkiem włoszczyzny do miękkości w osolonej wodzie. Odlewamy rosół. Obieramy mięso ze skrzydełek, kroimy marchewkę, seler i pietruszkę w drobną kostkę. Dodajemy mięso i pokrojone warzywa do rosołu, doprawiamy go majerankiem i pozostałymi przyprawami. Gotujemy na bardzo małym ogniu 10 minut, doprawiamy swoją ulubioną przyprawą do zupy. Podajemy na gorąco z dodatkiem pieczywa.Autor: NG o 09:27
zewa
A pamiętam jak tylko wchodziły na stoły flaczki drobiowe i jak pracowałam w restauracji przyszedł klient i spytał co to są te flaczki, bo myślał że wnętrzności ( czyli jelita kurczaka ). Ale był zdziwiony jak się dowiedział i zjadł 2 porcje tak mu smakowały :)
jaNina
Ale fajny klient...no wnętrznościami z kurczaka raczej by się nie najadł :D
Podzielam Twoje zdanie, ja nawet bardziej lubię drobiowe :)