jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Flaczki ze skrzydełek kaczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa ze skrzydełek kaczych przypominająca smakiem flaczki - delikatna i smaczna.

Flaczki ze skrzydełek kaczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Flaczki ze skrzydełek kaczki

 

  • 1 kg skrzydełek kaczych
  • 1,5 l wody
  • włoszczyzna do zupy
  • 1 łyżka majeranku
  • sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
  • przyprawa do zupy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki ze skrzydełek kaczki
Czyścimy i myjemy skrzydełka. Gotujemy skrzydełka z dodatkiem włoszczyzny do miękkości w osolonej wodzie. Odlewamy rosół. Obieramy mięso ze skrzydełek, kroimy marchewkę, seler i pietruszkę w drobną kostkę. Dodajemy mięso i pokrojone warzywa do rosołu, doprawiamy go majerankiem i pozostałymi przyprawami. Gotujemy na bardzo małym ogniu 10 minut, doprawiamy swoją ulubioną przyprawą do zupy. Podajemy na gorąco z dodatkiem pieczywa.Autor: NG o 09:27
Flaczki ze skrzydełek kaczki
Czyścimy i myjemy kacze skrzydełka po czym wkładamy do garnka.
Flaczki ze skrzydełek kaczki
Gotujemy skrzydełka z dodatkiem włoszczyzny do miękkości w osolonej wodzie.
Flaczki ze skrzydełek kaczki
Obieramy mięso ze skrzydełek, kroimy marchewkę, seler i pietruszkę w drobną kostkę. Dodajemy mięso i pokrojone warzywa do rosołu