rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Flądra-pozdrowienia z nad morza

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jak się odwiedza moje strony to taką rybkę TRZEBA zjeść

Flądra-pozdrowienia z nad morza

Składniki:

Flądra-pozdrowienia z nad morza

 

Sposób przygotowania:

Flądra-pozdrowienia z nad morza
Flądry umyć,osuszyć.Oprószyć solą i pieprzem,zawinąć szczelnie żeby zapachy się nie rozeszły i zostawić w lodówce na noc.Następnego dnia rozgrzać olej na patelni,rybę obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor z obu stron.Zmniejszyć ogień i trzymać na patelni żeby rybka nie była surowa w środku.Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.