alga

alga

Kuchcik
[Przepisów: 1]

flądra pychotka z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jadłam flądry duszone w warzywach, gotowane i pieczone na grillu ale ta mi smakuje najbardziej.

flądra pychotka z masłem czosnkowym

Składniki:

flądra pychotka z masłem czosnkowym

 

  • zioła (najlepiej świeże): estragon, tymianek i co kto lubi, mąka, olej do smażenia, masło, czosnek

Sposób przygotowania:

flądra pychotka z masłem czosnkowym
flądrę dokładnie czyścimy, zostawiamy skórę. do środka wsypujemy trochę soli i nacieramy czosnkiem, skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na ~ 1h. robimy masło czosnkowe, czyli ucieramy trochę masła z solą i czosnkiem, wstawiamy do lodówki. Przed smażeniem do rybki wpychamy zioła, obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy około 10minut (zależy od wielkości flądry) z każdej strony. Podajemy z ułożonymi na wierzchu wiórkami masła czosnkowego. Jako dodatek lubię brokuła, lub kalafiora na zimno z majonezem. Ale jak kto lubi.

Tagi:

zioła