Sposób przygotowania:
Flądra w migdałach
Rybę umyć, każdy filet skropić sokiem z limonki i posypać skórką startą z
limonki. Doprawić ulubioną mieszanką przypraw do ryb i zostawić na 30
minut.
Jajko roztrzepać w miseczce.Każdy z filetów najpierw obtoczyć w
mące, potem w jajku i na koniec w migdałowych płatkach.
Smażyć po kilka minut
na każdej stronie w rozgrzanym oleju z roztopionym masłem.
Rybę po usmażeniu osuszyć na papierowym ręczniku.
limonki. Doprawić ulubioną mieszanką przypraw do ryb i zostawić na 30
minut.
Jajko roztrzepać w miseczce.Każdy z filetów najpierw obtoczyć w
mące, potem w jajku i na koniec w migdałowych płatkach.
Smażyć po kilka minut
na każdej stronie w rozgrzanym oleju z roztopionym masłem.
Rybę po usmażeniu osuszyć na papierowym ręczniku.
Dorota0309
Klaudynka