Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Flądra w płatkach migdału

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wspaniała panierka, znakomita ryba

Flądra w płatkach migdału Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Flądra w płatkach migdału

 

Sposób przygotowania:

Flądra w płatkach migdału
Filety dokładnie nacieramy pieprzem i solą. Do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem. Filety najpierw obtaczamy w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i w tym momencie filet od strony skóry układamy na rozsypanej bułce, a drugą stronę filetu posypujemy płatkami migdału i dokładnie dociskamy. (Migdały od strony skóry nie będą się trzymały, dlatego lepiej użyć bułki). Na patelni na rozgrzanym oleju smażymy flądre z obu stron aż panierka będzie rumiana.
Flądra w płatkach migdału
Etap 1 filety doprawiamy sola oraz pieprzem
Flądra w płatkach migdału
Etap 2 filety panierujemy w migdalach i smazymy

Tagi:

tarta