Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Flądra w różowym sosie

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Flądrę oczyścić, umyć, posolić i odstawić na 10 minut. Następnie obtoczyć w mące i

Flądra w różowym sosie

Składniki:

Flądra w różowym sosie

 

  • świeża flądra
  • 3 cebule
  • 1/4 opakowania keczupu ostrego
  • 1/4 opakowania keczupu łagodnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • cukier
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Flądra w różowym sosie
Flądrę oczyścić, umyć, posolić i odstawić na 10 minut. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać obydwa rodzaje keczupu i wymieszać. Doprawić musztardą, solą i cukrem do smaku. Tak przygotowanym sosem obłożyć usmażoną rybę.