Sposób przygotowania:
Flaki jarskie.
Usmażyć ciasto na naleśniki i pokroić na makaron o szerokości pół
cm.Warzywa wyszorować,wyłuskać,opłukać i pokroić,obrać niektóre z włókien.Wszystkie ugotować w małej ilości wody.Przyrzą-
-dzić białą zasmażkę z mąki z tłuszczem,rozprowadzić zimnym wywarem z gotowanych warzyw,zagotować,osolić,połączyć ze śmietaną,wymieszać z warzywami i zieleniną,przyprawić do smaku gałką,pieprzem,majerankiem.Podawać flaki jarskie z makaronem w salaterce,posypać tartym żółtym serem.
cm.Warzywa wyszorować,wyłuskać,opłukać i pokroić,obrać niektóre z włókien.Wszystkie ugotować w małej ilości wody.Przyrzą-
-dzić białą zasmażkę z mąki z tłuszczem,rozprowadzić zimnym wywarem z gotowanych warzyw,zagotować,osolić,połączyć ze śmietaną,wymieszać z warzywami i zieleniną,przyprawić do smaku gałką,pieprzem,majerankiem.Podawać flaki jarskie z makaronem w salaterce,posypać tartym żółtym serem.