WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 829]

Zupa pieczarkowa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna, sycąca zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami, warzywami i majerankiem. Najlepsza ze świeżym pieczywem.

Zupa pieczarkowa z pulpecikami

Składniki:

Zupa pieczarkowa z pulpecikami

Zupa

Pulpeciki

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z pulpecikami

Mięso

Zupa pieczarkowa z pulpecikami
Masa mięsna powinna być dość zwarta i doprawiona.

Mięso mielone wyrabiamy dokładnie z jajkiem, tartą bułką, odrobiną mleka i przyprawami. Mokrymi dłońmi formujemy małe pulpeciki.

Dodatki

Zupa pieczarkowa z pulpecikami
Pieczarki oczyszczamy i podsmażamy z cebulką.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy je razem na oleju.
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na grubej tarce. Pora kroimy w półplasterki.

Gotowanie

Zupa pieczarkowa z pulpecikami
Zupę możemy też zabielić odrobiną śmietany.

W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy pieczarki i warzywa, dodajemy listek i ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem i chwilę gotujemy. Wrzucamy pulpeciki otoczone w mące i zagotowujemy. Doprawiamy majerankiem i gotujemy, aż pulpeciki i warzywa będą gotowe.