Sposób przygotowania:
Przepyszne flaczki wołowe
Wołowinę umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie , sól i listki laurowe, gotować do miękkości mięsa. Warzywa obrać, opłukać, dodać w połowie gotowania wołowiny, gotować do miękkości mięsa. Ugotowane mięso i warzywa, wyjąć, ostudzić, pokroić mięso w paski, warzywa w kostkę.
Flaki wrzucić do garnka, obgotować 2 razy po 10 minut, odcedzić, za każdym razem przelać dobrze wrzątkiem. Następnie przełożyć flaki do bulionu, gotować do miękkości flaków, dodać pozostałe przyprawy.
Na samym końcu dodać pokrojone mięso i warzywa. Zasmażka: Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami, zagotować, doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.
Flaki wrzucić do garnka, obgotować 2 razy po 10 minut, odcedzić, za każdym razem przelać dobrze wrzątkiem. Następnie przełożyć flaki do bulionu, gotować do miękkości flaków, dodać pozostałe przyprawy.
Na samym końcu dodać pokrojone mięso i warzywa. Zasmażka: Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami, zagotować, doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.
zbysiowa