pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Flaki w rosole

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

flaczki w wołowym wywarze

Flaki w rosole Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Flaki w rosole

 

  • 1 kg flaki surowe,
  • włoszczyzna krojona w paski,
  • 2 kostka rosołowa Kucharek,
  • 3 ząbki czosnek,
  • gałka muszkatołowa mielona,
  • 200 dag wołowina z kością,
  • przyprawa do flaków,
  • kucharek przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Flaki w rosole
Flaki zagotowujemy i zmieniamy wodę. Czynność powtarzamy kilkukrotnie aż pozbędziemy się niemiłego zapachu. Wołowinę, włoszczyznę i kostki gotujemy przygotowując rosół. Zalewamy im już obgotowane flaki, dodajemy przyprawę do flaków i gotujemy wszystko razem 1h. W razie potrzeby dolewamy Kucharka do smaku.
Flaki w rosole
Flaki w rosole wołowym