Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Flaki w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw flaki dokłądnie oczyścić, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać sok z cytryny i gotować 20 minut, odcedzić. Na oliwie podsmaży

 Flaki w sosie

Składniki:

Flaki w sosie

 

  • 1 kg flaki wołowe
  • 5 ząbków czosnek
  • 2 szt papryka czerwona
  • 2 łyżki oliwa
  • 3 łyżki sok z cytryny
  • 1 łyżeczki kminek mielony
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy
  • sol
  • pieprz
  • maggi

Sposób przygotowania:

Flaki w sosie
Najpierw flaki dokłądnie oczyścić, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać sok z cytryny i gotować 20 minut, odcedzić. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w słupki paprykę czerwoną,
i 3 ząbki czosnku, wlać szklankę wody, dodać koncentrat pomidorowy,włożyć flaczki i dusić do miękkości. Następnie dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek, kminek, przyprawić przyprawami do smaku. Smacznego!:)