olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Flaki wersja na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Flaki każdy zna, bardzo dużo z nas je lubi i każdy ma swój sposób na ich przyrządzenie. Oto mój sposób na ostro.

Flaki wersja na ostro

Składniki:

Flaki wersja na ostro

 

 

Sposób przygotowania:

Flaki wersja na ostro
Flaki oczyszczam, zalewam wodą, a następnie gotuję. Następnie przekładam je do czystej wody i gotuję przez około 3 godziny, do momentu, kiedy będą miękkie. Powstały wywar zlewam i umieszczam w nim pokrojone w paski flaki i gotuję całość przez co najmniej 30 minut. Warzywa kroję w paski, podsmażam na maśle, po czym dodaję do flaków i gotuję przez 15 minut. Następnie flaki doprawiam majerankiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.