lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Flaczki drobiowe 8

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Flaczki wyszły pyszne ostre tak jak lubię :)

Flaczki drobiowe 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki drobiowe 8

 

  • żołądki drobiowe 60 dag
  • skrzydełka 6 sztuk
  • ziele angielskie 4 szt
  • liść laurowy 2 szt
  • marchew 4 szt
  • imbir proszkowy 1 łyżeczka
  • majeranek 1.1/2 łyżeczki
  • papryka czerwona ostra mielona pół łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy z pietruszką 4 łyżeczki Pudliszki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka smalcu

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowe 8
Najpierw przygotowuje rosół Do garnka wlewam wodę wkładam skrzydełka marchewkę ziele angielskie liść laurowy i gotuje na małym ogniu rosół. W drugim garnuszku gotuje oczyszczone żołądki do pierwszego szumu wtedy odlewam wodę i wlewam czystą wodę gotuje do miękkości na jarzynce potem odcedzam i kroje w paseczki . Dodaje do rosołu . Doprawiam imbirem majerankiem papryką ostrą mieloną koncentratem pomidorowym. Na samym końcu z mąki i smalcu robię zasmażkę, zalewam wywarem z flaków mieszam i wlewam do flaków gotuje chwile i zupa gotowa muszę przyznać że całość zajmuje mi około 3 godzin :)
Flaczki drobiowe 8
Na skrzydełkach i żołądkach drobiowych przepyszne
Flaczki drobiowe 8
Pokrojone żołądki dodaje do wywaru drobiowego
Flaczki drobiowe 8
doprawiam przyprawami w tym czerwona papryką
Flaczki drobiowe 8
Przecier pomidorowy i zasmażke dodaje na samym końcu