Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Flaki z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Flaki wołowe z boczniakami to bardzo smaczna i sycąca potrawa. Należy ją podawać z pieczywem. Smacznego.

Flaki z boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaki z boczniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Flaki z boczniakami
Oczyszczone flaki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, odlać wodę. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie, wsypać obgotowane flaki, dodać liść laurowy, angielskie ziele, ziarenka pieprzu, gotować do miękkości. Boczniaki umyć, pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Po 40 minutach gotowania dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować około pół godziny. Następnie dodać majeranek, boczniaki i mąkę wymieszaną z koncentratem, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem, papryką i solą, wymieszać.
Flaki z boczniakami
Flaki dokładnie umyć i obgotować w wodzie
Flaki z boczniakami
Włożyć do wrzącej wody z kostką rosołową
Flaki z boczniakami
Po 40 minutach wsypać pokrojone w kostkę warzywa
Flaki z boczniakami
Pod koniec dodać pozostałe składniki i przyprawić do smaku