Sposób przygotowania:
Flan kokosowo gruszkowy
Do twarogu dodać cukier, jajka, esencję waniliową, mąkę kukurydzianą i zmiksować na jednolitą masę. Dodać kokos i wymieszać łyżką. Gruszki obrać z skórki wyciąć gniazda nasienne i pokroić każdą wzdłuż na 8 części. Część masy wylać do formy ułożyć część gruszek, znowu ciasto, gruszki i tak do wyczerpania masy i gruszek. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na 70-80 min do suchego patyczka. Wyjąć przestudzić. Oprószyć cukrem pudrem i zmielić na górę przyprawę do kawy i deserów . Forma silikonowa 23*29 cm. Ps. Metalową foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Jeśli twaróg jest grudkowaty to zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
edytaha
monikaT83
alaaa
No muszę kusić żebyś o mnie nie zapomniała.:)
alaaa
Edytko ja nie widzę problemu albo przyjedz i ja zrobię no ewentualnie musisz sobie upiec.:)
edytaha
Alu, najgorzej właśnie z tymi "przyjazdami". Najchętniej objechałabym Polskę i odwiedziła Was wszystkie po kolei - i wcale nie po to, żeby Was objeść :)
Tyle, że czas i środki nie pozwalają :(