pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 603]

Focaccia

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 34

ciasto robi się długo i odstawia na długo do lodówki dlatego radzę robić je dzień wcześniej

Focaccia

Składniki:

Focaccia

 

Sposób przygotowania:

Focaccia
Drożdże należy rozpuścić w szklance mleka. Mąkę wymieszać z pół łyżeczki VEGETY i pół łyżeczki SOLI. Wsypac do naczynia (średniego naczynia) i wlać do tego drożdże. Przełożyć je do miski, którą wczesniej trzeba posmarować olejem i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto wyrobić i wstawić na 8 godzin do lodówki. Schłodzone rozwałkować, przełożyć do blachy nasmarowanej olejem i odstawić do wyrośnięcia. Posypać pokrojoną w plastry cebulą, startym serem. Wstawić do piekarnika (180 st.) na 50 minut. Podawać ciepłe.