Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Fondue

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dobry ser do kanapek, nie dla dzieci

Fondue

Składniki:

Fondue

 

 

Sposób przygotowania:

Fondue
Na dwa dni przed podawaniem fondue zalać oregano białym winem i zostawić w butelce dobrze zakorkowanej. Do naczynia żaroodpornego, które wcześniej natarliśmy czosnkiem wsypujemy pokrojone w kostke sery, zalewamy to wszystko wiśniówką, winem, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Zostawiamy to an wolnym ogniu i dokładnie mieszamy aż sery się roztopią. Bułkę kroimy w średnią kostkę, potem nabijamy na długi widelec po czym nadziewamy bułkę i zanurzamy w gotowym roztworze.

Tagi:

sery ser