Wczoraj wieczorem wlalam wode, wsypalam gotowa miezanke i nastawilam automat tak, zeby dzisiaj na sniadanie chlebek byl gotowy. 15 min. przed dzwonkiem budzika, uslyszalam pipsanie automatu, tzn. chlebek gotowy. W kuchni roznosil sie apetyczny zachach swiezego pieczywa. Troche mialam obawy jak bedzie chleb wygladal po wyciagnieciu mieszadelka. Odczekalam az byl calkowicie ostudzony i wtedy mieszadelko wyszlo bez oporu i nie ma dziury(dolaczam zdjecia). Teraz poszukam jeszcze przepisow na chleb, bo w najblizszym czasie nie zamierzam go kupowac
U mnie maz chcial kupic automat do pieczenia chleba ale ja nie za bardzo jestem za tym.Wyrabiam ciasto sama mikserem ,odstawiam do wyrosniecia pod koldre na pol godziny i potem ciasto przekladam do formy z kamionki i w tym pieke moj chlebek.Jest zawsze porzadnie wyrosniety i skorke ma tak wypieczona jak to mi pasuje.Przewaznie robie wedlug przepisow z bardzo starej ksiazki ktora dostalam od pewnej starszej pani,alemam tez i gotowa mieszanke w domu jesli nie mam zbyt wiele czasu.Do automatu raczej nikt mnie nie przekona.
Tez zastanawiam sie nad kupnem takiego automatu .. W zeszlym roku sprezentowalismy tesciowej . Maz smial sie nawet , ze wykorzystamy mamusie jako " krolika doswiadczalnego" W kazdym razie - tesciowa bardzo go sobie chwali , mowi ze kupuje w torebkach gotowe mieszanki roznych chlebkow , dodaje pare skladnikow i kiedy chce ma cieply , swiezy chlebek. Praktyczne .
Kupilam dzisiaj w lidlu automat do pieczenia chleba. Ma 11 programow . Mozna piec rozne rodzaje chlebow, wyrabiac ciasto na pizze,bulki chalki, robic marmelade. Dzisiaj robilam w nim ciabatte ale ze wzgledu na ksztalt pieklam w piekarniku. Wieczorem chce nastawic program na chlebek, ktory rana ma byc gotowy. Juz sie ciesze na cieple pieczywo na sniadanie
hmm tez kiedyś chcialam miec taka maszynke do chleba ale jednak nie zdecyduję się .. od kiedy dostalam kamień do wypieku pizzy i pieczywa jestem nim oczarowana .. i piekę na nim wszystko, bułeczki, grahamki , no chleba nie pieklam bo nie mam takiej potrzeby ( Mąż pracuje w piekarni) na kamieniu piecze się bez użycia blaszek , a wypieki są wyśmienite..
Co to takiego Kamień do wypieku pizzy? Czy to można u nas kupić?
hmm tez kiedyś chcialam miec taka maszynke do chleba ale jednak nie zdecyduję się .. od kiedy dostalam kamień do wypieku pizzy i pieczywa jestem nim oczarowana .. i piekę na nim wszystko, bułeczki, grahamki , no chleba nie pieklam bo nie mam takiej potrzeby ( Mąż pracuje w piekarni) na kamieniu piecze się bez użycia blaszek , a wypieki są wyśmienite..
Garnek rzymski mam już kilka lat i stoi na półce nieużywany, bo mam inne naczynia w których piekę. Bardzo mnie jednak zainteresowało użycie tego garnka do wypieku chleba. mam automat i jestem z niego średnio zadowolona - z tych samych powodów co ty. Jednak mam wątpliwości! Co to znaczy "Wstawiasz garnek z chlebem do zimnego piekarnika, nastawionego na podaną przez producenta garnków temperaturę "? Nie mam żadnej instrukcji do garnka rzymskiego, temperaturę piekarnika zawsze ustawiałam intuicyjnie.
zmieniono 1 raz (ostatnio 31 sie 2010 20:26 przez Ma-Gosia)
Automat do pieczenia chleba
Obserwuj wątekOdp: Automat do pieczenia chleba
luna
Odp: Automat do pieczenia chleba
luna
Marika_1961
Jojo
luna
luna19
Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
Ma-Gosia
Co to takiego Kamień do wypieku pizzy? Czy to można u nas kupić?
luna19
Odp: Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
Ma-Gosia
Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
Paola
Kusi mnie ta druga grzałka, oj kusi !
Chociaż do tych celów, do jakich mi służy automat, ten, co mam zupełnie mi wystarczy