Automat do pieczenia chleba

Obserwuj wątek

Odp: Automat do pieczenia chleba

luna
  • luna

• Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
obrazek obrazek

luna
  • luna

Wczoraj wieczorem wlalam wode, wsypalam gotowa miezanke i nastawilam automat tak, zeby dzisiaj na sniadanie chlebek byl gotowy. 15 min. przed dzwonkiem budzika, uslyszalam pipsanie automatu, tzn. chlebek gotowy. W kuchni roznosil sie apetyczny zachach swiezego pieczywa. Troche mialam obawy jak bedzie chleb wygladal po wyciagnieciu mieszadelka. Odczekalam az byl calkowicie ostudzony i wtedy mieszadelko wyszlo bez oporu i nie ma dziury(dolaczam zdjecia). Teraz poszukam jeszcze przepisow na chleb, bo w najblizszym czasie nie zamierzam go kupowac
obrazek obrazek obrazek

Marika_1961
U mnie maz chcial kupic automat do pieczenia chleba ale ja nie za bardzo jestem za tym.Wyrabiam ciasto sama mikserem ,odstawiam do wyrosniecia pod koldre na pol godziny i potem ciasto przekladam do formy z kamionki i w tym pieke moj chlebek.Jest zawsze porzadnie wyrosniety i skorke ma tak wypieczona jak to mi pasuje.Przewaznie robie wedlug przepisow z bardzo starej ksiazki ktora dostalam od pewnej starszej pani,alemam tez i gotowa mieszanke w domu jesli nie mam zbyt wiele czasu.Do automatu raczej nikt mnie nie przekona.

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
  • Artykuły: 1
Tez zastanawiam sie nad kupnem takiego automatu .. W zeszlym roku sprezentowalismy tesciowej . Maz smial sie nawet , ze wykorzystamy mamusie jako " krolika doswiadczalnego" W kazdym razie - tesciowa bardzo go sobie chwali , mowi ze kupuje w torebkach gotowe mieszanki roznych chlebkow , dodaje pare skladnikow i kiedy chce ma cieply , swiezy chlebek. Praktyczne .

luna
  • luna

Kupilam dzisiaj w lidlu automat do pieczenia chleba. Ma 11 programow . Mozna piec rozne rodzaje chlebow, wyrabiac ciasto na pizze,bulki chalki, robic marmelade. Dzisiaj robilam w nim ciabatte ale ze wzgledu na ksztalt pieklam w piekarniku. Wieczorem chce nastawic program na chlebek, ktory rana ma byc gotowy. Juz sie ciesze na cieple pieczywo na sniadanie
obrazek obrazek obrazek

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
Oczywiście .. mozna kupić na allegro za ok 100 zl .. moja kolezanka niedawno kupila ..

Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Ma-Gosia
  • Ma-Gosia

• Przepisy: 131
luna19 napisał(a):

hmm tez kiedyś chcialam miec taka maszynke do chleba ale jednak nie zdecyduję się .. od kiedy dostalam kamień do wypieku pizzy i pieczywa jestem nim oczarowana .. i piekę na nim wszystko, bułeczki, grahamki , no chleba nie pieklam bo nie mam takiej potrzeby ( Mąż pracuje w piekarni) na kamieniu piecze się bez użycia blaszek , a wypieki są wyśmienite..

Co to takiego Kamień do wypieku pizzy? Czy to można u nas kupić?

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
hmm tez kiedyś chcialam miec taka maszynke do chleba ale jednak nie zdecyduję się .. od kiedy dostalam kamień do wypieku pizzy i pieczywa jestem nim oczarowana .. i piekę na nim wszystko, bułeczki, grahamki , no chleba nie pieklam bo nie mam takiej potrzeby ( Mąż pracuje w piekarni) na kamieniu piecze się bez użycia blaszek , a wypieki są wyśmienite..
obrazek obrazek obrazek

Odp: Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Ma-Gosia
  • Ma-Gosia

• Przepisy: 131
Garnek rzymski mam już kilka lat i stoi na półce nieużywany, bo mam inne naczynia w których piekę. Bardzo mnie jednak zainteresowało użycie tego garnka do wypieku chleba. mam automat i jestem z niego średnio zadowolona - z tych samych powodów co ty. Jednak mam wątpliwości! Co to znaczy "Wstawiasz garnek z chlebem do zimnego piekarnika, nastawionego na podaną przez producenta garnków temperaturę "? Nie mam żadnej instrukcji do garnka rzymskiego, temperaturę piekarnika zawsze ustawiałam intuicyjnie.

zmieniono 1 raz (ostatnio 31 sie 2010 20:26 przez Ma-Gosia)

Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Paola
  • Paola

• Przepisy: 8
Evi napisał(a):

Niestety nie mam.....również ja widziałam ją tylko w sklepie.
Poczekajmy.....może zgłosi się jeszcze ktoś kto ją zakupił i sprawdził

Kusi mnie ta druga grzałka, oj kusi !
Chociaż do tych celów, do jakich mi służy automat, ten, co mam zupełnie mi wystarczy

Odpowiedz na/ edytuj Automat do pieczenia chleba