Automat do pieczenia chleba

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

luna
  • luna

• Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
Ma-Gosia napisał(a):

Jojo napisał(a):

luna napisał(a):

Znowu prace wykonal automat i piekarnik

Tak patrze na te Twoje chlebki luna i ... jade jutro po automat

Kiedy wyjmujesz ciasto z automatu? Może też tak spróbuję?

Mam program w automacie, ktory jest tylko do wyrabiania i wyrastania ciasta. Po tym czasie ciasto wkladam do formy, odstawiam jeszcze na 15 min. i wkladam do piekarnika.

Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Ma-Gosia
  • Ma-Gosia

• Przepisy: 131
  • Artykuły: 1
Jojo napisał(a):

luna napisał(a):

Kiedy wyjmujesz ciasto z automatu? Może też tak spróbuję?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Ma-Gosia
  • Ma-Gosia

• Przepisy: 131
Paola napisał(a):

Ma-Gosia napisał(a):

Garnek rzymski mam już kilka lat i stoi na półce nieużywany, bo mam inne naczynia w których piekę. Bardzo mnie jednak zainteresowało użycie tego garnka do wypieku chleba. mam automat i jestem z niego średnio zadowolona - z tych samych powodów co ty. Jednak mam wątpliwości! Co to znaczy "Wstawiasz garnek z chlebem do zimnego piekarnika, nastawionego na podaną przez producenta garnków temperaturę "? Nie mam żadnej instrukcji do garnka rzymskiego, temperaturę piekarnika zawsze ustawiałam intuicyjnie.

Gosiu, odezwij się na priva, czy chcesz, żeby Ci zeskanować instrukcję do mojego garnka.
Mój garnek wygląda tak :
http://www.mniammniam.com/sklep/5152,Garnek_rzymski_2_5_l_gliniane_naczynie_do_pieczenia_bez_tluszczu.html

Piekę w nim tylko chleb, bo jest nieszkliwiony i nie chcę, żeby przeszedł "obcymi" zapachami.

Będę Ci wdzięczna za te instrukcję.

Odp: Automat do pieczenia chleba

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
Ja akurat automat wygrałam więc nic mnie nie kosztował.Natomiast do własnoręcznie pieczonego chleba dodajemy składniki, które lubimy.A w piekarni kupując chleb "razowy", możemy się liczyć z tym, że piękny kolor zawdzięcza kawie ince.To nie żart, takie i podobne praktyki są stosowane.Znam piekarza, który mi opowiadał jak pieką chlebki.Poza tym nie musimy piec chleba codziennie, ale raz na jakiś czas to fajna odmiana a jak pięknie pachnie w domu.

Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

luna
  • luna

Jojo napisał(a):

luna napisał(a):

Jojo, ja dlugo zastanawialam sie czy kupic automat do pieczenia chleba. Mam nieduza kuchnie i kazdy jeden nowy sprzet kuchenny przemyslam kilka razy. No i jak widac automat zwyciezyl i miejsce sie znalazlo. Nie probowalam jeszcze robic w automacie ciasta i dzemu, ale i na to przyjdzie czas. Co do kosztow chleba, to czytalam na wielu stronach internetowych, ze chleb pieczony w domu wychodzi taniej. Moj automat ma 600 watt, tak, ze nie pozera az tak duzo pradu

Wiem, że to dziwne pytanie ale czy któraś z Was liczyła ile kosztuje tak naprawdę taki chlebek? Pomijając czas, walory smakowe, dietetyczne itd. zastanawiam się czy warto kupić automat. Obawiam się, że samodzielne pieczenie chleba jest mało ekonomiczne.W końcu wszystkie składniki chyba sporo kosztują a nie kupi sie wszystkiego w pierwszym lepszym sklepie. Do tego dochodzi prąd.
Dlatego zastanawiam się czy warto wydawać pieniądze na automat bo nie wiem czy bedę go potem używać stale czy tylko na jakieś okazje.

zmieniono 1 raz (ostatnio 17 wrz 2010 11:22 przez doti1979)

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Paola
  • Paola

• Przepisy: 8
Ma-Gosia napisał(a):

Garnek rzymski mam już kilka lat i stoi na półce nieużywany, bo mam inne naczynia w których piekę. Bardzo mnie jednak zainteresowało użycie tego garnka do wypieku chleba. mam automat i jestem z niego średnio zadowolona - z tych samych powodów co ty. Jednak mam wątpliwości! Co to znaczy "Wstawiasz garnek z chlebem do zimnego piekarnika, nastawionego na podaną przez producenta garnków temperaturę "? Nie mam żadnej instrukcji do garnka rzymskiego, temperaturę piekarnika zawsze ustawiałam intuicyjnie.

Gosiu, odezwij się na priva, czy chcesz, żeby Ci zeskanować instrukcję do mojego garnka.
Mój garnek wygląda tak :
http://www.mniammniam.com/sklep/5152,Garnek_rzymski_2_5_l_gliniane_naczynie_do_pieczenia_bez_tluszczu.html

Piekę w nim tylko chleb, bo jest nieszkliwiony i nie chcę, żeby przeszedł "obcymi" zapachami.

zmieniono 3 razy (ostatnio 17 wrz 2010 07:41 przez Paola)

Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
luna napisał(a):

luna
  • luna

obrazek

Automat do pieczenia chleba

karita
  • karita

• Przepisy: 217
  • Artykuły: 2
Tyle, ile nas jest, tyle i opinii na temat automatu do chleba. Ja mam go już ok. pół roku i nie mam żadnych zastrzeżeń. U mnie skórka po upieczeniu jest chrupiąca, poza tym po wymieszaniu składników chleb wyrasta, co jest dwa razy przerywane krótkimi mieszaniami i daje taki efekt, że za trzecim wyrośnięciem chleb rośnie w bardzo szybkim tempie i po upieczeniu jest wysoki i puszysty. Nie uważam, żeby automaty były przereklamowane. Myślę, że negatywne opinie mogą być skutkiem zakupu automatu, który jest gorszej jakości lub ma jakieś wady techniczne. Ja do swojego nie mam żadnych, ale to żadnych zastrzeżeń.

Odpowiedz na/ edytuj Automat do pieczenia chleba