co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

pocztylion2221
Doro super obiadek u mnie dzisiaj zupka z kapustki oraz ziemniaki i jajka w sosie chrzanowym i ogóreczek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Doro
  • Doro

• Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
U mnie : piers z kurczaka, ziemniaki i kapusta slodka inaczej w/g Moli....mowie Wam byla wysmienita maz kilka razy powiedzial super , a jak wszystko zniknelo z talerza , to powiedzial ze mnie kocha, a zeby mi to udowodnic to poprosil o dokladke
Moli, kapustka - super
obrazek

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Natalkoja zaplanowalam na jutro kluski z miesem, mniamjuz sie ciesze, bo juz troche czasu minelo, gdy ostatni raz je gotowalam.

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
A u mnie dzisiaj pyzy z mięsem i czerwoną kapustą!
obrazek

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
luna napisał(a):

Ja ugotowalam dzisiaj typowo slaski obiad ciap-kapusta z zeberkami

Też znam to danie,jest wspaniałe,nauczyłam się tego od mojej teściowej,która jest rodowitą Ślązaczką!

luna
  • luna

Dziekuje slicznie Jojo, z ciekawosci kupie sloik i mam nadzieje, ze flaki beda jadalne.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna
  • luna

Ja ugotowalam dzisiaj typowo slaski obiad ciap-kapusta z zeberkami
obrazek

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
  • Artykuły: 1
U nas dzisiaj pewien rodzaj zupy cebulowej . Sama nie wiem jak nazwac to danie. Kiedys namoczylam fasole na zupe ale przaz pomylke rozmrozilam mieso na gulasz. Zaczelam kombinowac i ugotowalam cos w rodzau gulaszu z cebuli z fasola i miesem. Najzabawniejsze bylo kiedy maz zapytal : dlaczego nie robilam tego dania wczesniej , przeciez wiem ze on lubi tradycyjna , polska kuchnie Tak wiec wczoraj zrobilam znowu to "tradycyjne" danie a dzis opieklam z serkiem i mamy zupe cebulowa
Teraz odnosnie tych niemieckich flakow o ktore pytala Luna.
Jezeli mam sie powolywac na moj smak - to nie polecalabym ich nikomu ale to oczywiscie rzecz gustu. Zrobione sa na slodka- kwasno / bardziej kwasno/ i maja jakis dziwny posmak.Baardzo daleko im do naszych nawet sloiczkowych flaczkow.
Stoja przewaznie na regale obok konserw miesnych , golabow, gulaszy itp...Zrobilam dzis na zakupach zdjecie sloiczka. Luna , mam nadzieje ze to Ci ulatwi poszukiwania.
obrazek

kate1980
  • kate1980

• Przepisy: 212
a u mnie dziś ryż z piersią z kurczaka w cieście naleśnikowym i do tego ogóreczki solone własnej roboty

iwona3004
  • iwona3004

• Przepisy: 74
Ja idę dziś do pracy na popołudniówkę więc rodzinka spałaszuje tzw."przegląd tygodnia" ...a jutro coś im znów upichcę.

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?