co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Ja zrobiłam naleśniki na życzenie córki i męża.Miałam połowę opakowania serka śmietankowego i pół słoiczka dżemu morelowego (domowej roboty-który zrobiłam wg.przepisu naszej Pyzy).Wyszedł świetny smakowy serek, jak Danio, tylko z kawałkami owoców.Z naleśnikami musiał im smakować, bo został mi jeden mały naleśnik.Ale miałam zupę ogórkową.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
Sarenka napisał(a):

Bardzo lubie tutaj zagldac i podgladac te wszystkie pysznosci, ktore przygotowujecie! Ale im czesciej patrze na zdjecia Waszych potraw, tym bardziej robie sie glodna! A chcialam schudnac

Sarenko nie martw się,nie jesteś sama,ja też tak mam

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Bardzo lubie tutaj zagldac i podgladac te wszystkie pysznosci, ktore przygotowujecie! Ale im czesciej patrze na zdjecia Waszych potraw, tym bardziej robie sie glodna! A chcialam schudnac

Babciagramolka
Dalszy ciąg eksperymentów z kuchnią staropolską ( postanowiłam te potrawy nazywać ,, Z kurnej chaty " ) . Dziś - ,, Gulasz wieprzowy z kurnej chaty " ( doprawiany konfiturą z czarnej porzeczki - przepis wstawiłam ).
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

Bahus napisał(a):

Pikantna zupa z krewetek, kurczak w cieście filo w sosie orientalnym, ryż zapiekany z sosem sojowym i imbirem, sake.

Zdjęcie iście profesjonalne.Gratuluję!

Babciagramolka
Bahus - ślinotoku przez Ciebie dostanę .
Przypominam się z prośbą o przepis na Zraz zawijany z dorsza ( znajdź chwileczkę i podpowiedz choć ,, po łebkach " co z czym bo akurat dorsza bardzo lubię a danie super dekoracyjne .)

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
A ja mialam rybe po grecku z jablkami ....

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Pikantna zupa z krewetek, kurczak w cieście filo w sosie orientalnym, ryż zapiekany z sosem sojowym i imbirem, sake.
obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 10 sty 2010 19:26 przez Bahus)
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

Babciagramolka napisał(a):

msewka napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

Msewko to szperaj dalej w genealogii - może i pokrewieństwa ze mną się doszukasz ? Podobno wszyscy ze wszystkimi są spokrewnienie .

Buniu, wszak wszyscy jesteście moimi potomkami.Wszystko przez to,że zjadłam to nieszczęsne jabłko , i że Pan wyjął żebro Adamowi i stworzył mnie-miernotę.
No to wszyscyśmy jedna wielka rodzina!

To nie tak Najpierw był nieudany prototyp czyli Adam , a potem Bóg wyjął jedyną porządną część z niego czyli żebro i stworzył model udoskonalony . A ten wybrakowany pierwowzór z brakującymi częściami jakoś jeszcze egzystuje i szwankuje od czasu do czasu ( hi hi hi - zaraz mnie Panowie rozszarpią )

Ja nawet kiedyś znalazłam swojego Adama, ale fakt że nie jesteśmy razem, potwierdza Twoją regułę.Za to Andrzej okazał się jego udoskonaloną wersją.Nie żeby doskonałą, jak kobiety (i tu się też narażę), ale z pierwowzorem nie ma co porównywać.

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

anullka7
  • anullka7

• Przepisy: 514
U nas dzisiaj wczorajsza szczawiowa i skrzydełka duszone w winie

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?