Wczorajszy barszcz biały ugotowany troche na podobieństwo żurku Pyzy,czyli z ziemniakiami i białą kiełbasa no i jajeczko oczywiście,danie jednogarnkowe,ale za to syte
moja "micha" zwykła, nie ozdobna, ale...zawartość - palce lizać! właśnie zjadłam prawie pełną
taka "dyniówka" chodziła za mną już od paru dni, dzisiaj wreszcie udało mi się kupić odpowiedni surowiec czyli dynię makaronową francuską (piękny, pomarańczowy środek i zielona skórka)
Pyzo micha prosta tez ozdobna.
Chce Ci tez podziekowac za wspaniale przepisy.Ja daje sobie przerwe w blogowaniu o gotowaniu.
moja "micha" zwykła, nie ozdobna, ale...zawartość - palce lizać! właśnie zjadłam prawie pełną
taka "dyniówka" chodziła za mną już od paru dni, dzisiaj wreszcie udało mi się kupić odpowiedni surowiec czyli dynię makaronową francuską (piękny, pomarańczowy środek i zielona skórka)
Ja zupę z dyni jadłam raz będąc dzieckiem i nawt nie bardzo pamiętam smak, troszkę była mdła a gotowała ją babcia mojej przyjaciółki.Dynię wykorzystywałam na różne potrawy, ale nie zupy.Kiedyś się na pewno skuszę.Zwłaszcza patrząc na Twoją zupę Pyzo!
Mirka, ja złapałam taką totalną fazę na dynię w tym roku, wcześniej to jadałam bardzo rzadko...A teraz, ciągle za mną łazi a ta zupa...robi się ją bardzo szybko a smak? poezja!
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
kinga
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
kinga
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyzo micha prosta tez ozdobna.
Chce Ci tez podziekowac za wspaniale przepisy.Ja daje sobie przerwe w blogowaniu o gotowaniu.
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Ja zupę z dyni jadłam raz będąc dzieckiem i nawt nie bardzo pamiętam smak, troszkę była mdła a gotowała ją babcia mojej przyjaciółki.Dynię wykorzystywałam na różne potrawy, ale nie zupy.Kiedyś się na pewno skuszę.Zwłaszcza patrząc na Twoją zupę Pyzo!
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
Odp: co dzisiaj na obiad?
Mirka227
Sarenka
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
Mirka227