co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
Moje chłopaki dziś zjadły gulasz z indyka+ryż,a ja miałam łososia z grilla i gotowane brokuły

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
Wczorajszy barszcz biały ugotowany troche na podobieństwo żurku Pyzy,czyli z ziemniakiami i białą kiełbasa no i jajeczko oczywiście,danie jednogarnkowe,ale za to syte

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza napisał(a):

moja "micha" zwykła, nie ozdobna, ale...zawartość - palce lizać! właśnie zjadłam prawie pełną
taka "dyniówka" chodziła za mną już od paru dni, dzisiaj wreszcie udało mi się kupić odpowiedni surowiec czyli dynię makaronową francuską (piękny, pomarańczowy środek i zielona skórka)

Pyzo micha prosta tez ozdobna.
Chce Ci tez podziekowac za wspaniale przepisy.Ja daje sobie przerwe w blogowaniu o gotowaniu.

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
Pyza napisał(a):

moja "micha" zwykła, nie ozdobna, ale...zawartość - palce lizać! właśnie zjadłam prawie pełną
taka "dyniówka" chodziła za mną już od paru dni, dzisiaj wreszcie udało mi się kupić odpowiedni surowiec czyli dynię makaronową francuską (piękny, pomarańczowy środek i zielona skórka)

Ja zupę z dyni jadłam raz będąc dzieckiem i nawt nie bardzo pamiętam smak, troszkę była mdła a gotowała ją babcia mojej przyjaciółki.Dynię wykorzystywałam na różne potrawy, ale nie zupy.Kiedyś się na pewno skuszę.Zwłaszcza patrząc na Twoją zupę Pyzo!

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Mirka, ja złapałam taką totalną fazę na dynię w tym roku, wcześniej to jadałam bardzo rzadko...A teraz, ciągle za mną łazi a ta zupa...robi się ją bardzo szybko a smak? poezja!

Odp: co dzisiaj na obiad?

Mirka227
  • Mirka227

• Przepisy: 77
Nie jadłam nigdy dań z dyni, ta zupka jednak bardzo kusi...

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Aj Pyzus, kusisz mnie ta zupka, taki gleboki kolorek ma i jest z ... dyni! Uwielbiam takie jedzonko.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
obrazek

ten talerz to z jeden mojej kolekcji ,mam kota na punkcie ozdobnych,ciekawych talerzy ...

Mirka227
  • Mirka227

• Przepisy: 77
Tokijko, smakowicie wygląda ten talerz!

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?