co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
Babciagramolka napisał(a):

Ci co są na Wyspie ( lub tam byli ) pewnie doskonale znają tą potrawę - dla mnie była to nowość .Podchwytuję niektóre dania z pogaduszek z córką na skeypie kiedy mi mówi co robi na obiad ( ona lub zięć ) . Jakiś czas temu robili właśnie Bubble and squeak. Opowiedzieli mi jak to się robi . Proporcje musiałam sobie ustalic sama bo Oni robią na oko.
Gwoli wyjaśnienia - jest to po prostu placek z puree ziemniaczanego zmieszanego z obgotowaną białą kapustą i smażona cebulką - a na to jajko sadzone . Smaczne.

Świetny ten placek!

A u mnie dzisiaj spaghetti z mięsem i sosem bolognese!

Odp: co dzisiaj na obiad?

perfekt!

Babciagramolka
Ci co są na Wyspie ( lub tam byli ) pewnie doskonale znają tą potrawę - dla mnie była to nowość .Podchwytuję niektóre dania z pogaduszek z córką na skeypie kiedy mi mówi co robi na obiad ( ona lub zięć ) . Jakiś czas temu robili właśnie Bubble and squeak. Opowiedzieli mi jak to się robi . Proporcje musiałam sobie ustalic sama bo Oni robią na oko.
Gwoli wyjaśnienia - jest to po prostu placek z puree ziemniaczanego zmieszanego z obgotowaną białą kapustą i smażona cebulką - a na to jajko sadzone . Smaczne.
obrazek

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga napisał(a):

tokijka napisał(a):

ja gdy rozpieszczam meza to curry

Kiedyś meliśmy okazję jeść curry robione przez pakistanke,zrobiła specjalnie dla nas,zebyśmy skosztowali jak to smakuje w jej wydaniu.DZieki Bogu,ze jedlismy to u nas w domu(przywiózł nam to jej syn) i tylko w swoim towarzystwieByło tak diabelsko pikantne,ze nie dało się tego jeśc,pot skapywał po twarzy i z nosa lało się jak cholera,wiec po kilku kęsach całą potrawa niestety wylądowała w koszu

he he Vindaloo! Mialam okazje jesc takie bo dorabialam przez dwa lata w takiej restauracji a na koniec razem zasiadalismy do stolu ja jedyna biala i kobieta.Nie dosyc ze strasznie pieklo to jadlo sie reka.Teraz to wspominam jako szkole zycia ale na poczatku nie bylo mi wesolo

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
tokijka napisał(a):

Kiedyś meliśmy okazję jeść curry robione przez pakistanke,zrobiła specjalnie dla nas,zebyśmy skosztowali jak to smakuje w jej wydaniu.DZieki Bogu,ze jedlismy to u nas w domu(przywiózł nam to jej syn) i tylko w swoim towarzystwieByło tak diabelsko pikantne,ze nie dało się tego jeśc,pot skapywał po twarzy i z nosa lało się jak cholera,wiec po kilku kęsach całą potrawa niestety wylądowała w koszu

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza napisał(a):

zielona zupa to właściwie dla mnie, mąż to chyba pozew o rozwód by złożył jak bym mu kazała taką zjeść
dla chłopaków upiekłam ptaszysko żeby nie marudzili. Do mięsa to nawet jakieś warzywka przemycę, ale niewiele

Ja też mam taki problem.Szczególnie mój mąż to zagorzały mięsożerca,mało tego dla niego istnieje przede wszystkim wieprzowina.Mięso drobiowe jada tylko takie z własnego chowu.Więc chcąc nie chcąc muszę kombinować z warzywami żeby je jakoś przemycić do jego diety.Ale rzadko mi się to udaje.

zmieniono 1 raz (ostatnio 02 gru 2009 07:26 przez tokijka)

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Ja poprosze... te warzywka

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
zielona zupa to właściwie dla mnie, mąż to chyba pozew o rozwód by złożył jak bym mu kazała taką zjeść
dla chłopaków upiekłam ptaszysko żeby nie marudzili. Do mięsa to nawet jakieś warzywka przemycę, ale niewiele
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Przygotowalam skrzydelka kurczaka z dynia, cebula, papryka w rosolowym, dobrze dopraiwionym sosie. Podalam z ryzem, wszyscy zjedlismy ze smakiem.

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?