co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

BEEA123
  • BEEA123

• Przepisy: 9
  • Artykuły: 0
Mój dzisiejszy obiadek zaczerpnięty od Babcigramolki.
"Pomarańczowe" (śliczne kluseczki), kurczak w panierce serowej i moje skromne buraczki.
obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 06 paź 2009 13:24 przez BEEA123)

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

A.B. napisał(a):

Pyza napisał(a):

Tokijka ma rację! Ja nawet do mielonych dodaję poza cebulką startą marchewkę, dużo posiekanej zieleniny...A mój syn, jak był mały, zaczął jeść surówki i sałatki jak pozwoliłam mu sobie pomagać. Oczywiście, więcej np. marchewki przy ścieraniu, lądowało na podłodze, ale zjadał sporo z tego co zostało

Pyza, moja mamusia zawsze dodawała do mielonych 2-3 liście kapusty(zmielone razem),kotlety są wtedy bardziej soczyste i delikatne.Każdy ma swój sposób na domowe specjalności.

To tak jak nadzienie do japonskich pierogow....

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
Pyza napisał(a):

Tokijka ma rację! Ja nawet do mielonych dodaję poza cebulką startą marchewkę, dużo posiekanej zieleniny...A mój syn, jak był mały, zaczął jeść surówki i sałatki jak pozwoliłam mu sobie pomagać. Oczywiście, więcej np. marchewki przy ścieraniu, lądowało na podłodze, ale zjadał sporo z tego co zostało

Pyza, moja mamusia zawsze dodawała do mielonych 2-3 liście kapusty(zmielone razem),kotlety są wtedy bardziej soczyste i delikatne.Każdy ma swój sposób na domowe specjalności.

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
tokijka napisał(a):

Sarenko , u mnie tez lata przemycania warzyw.A zapiekanki, a lazania? Ja robie czesto sosy miksowane w mikserze nikt nie ma pojecia co w srodku...

I na pewno zdrowe,nie jak kupowane w supermarketach.

Sarenko , u mnie tez lata przemycania warzyw.

zmieniono 1 raz (ostatnio 02 gru 2009 07:33 przez tokijka)

pusieczek2@wp.pl
Ja dzisiaj miałam na obiad koperkową z jajkiem,a na drugie danie marchewkowe kluseczki,tak jak u Babci.Robiłam je pierwszy raz i bardzo nam zasmakowały ,a ile było śmiechu jak mąż z synem zgadywali co też dodałam do ciasta

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Dziewczynki kochane, chętnie bym Was uraczyła swoim daniem.Z racji tego,że miałam wolne, miałam też czas by gotować.Fajnie,że Was mam.Wirtualnie? Najlepsze koleżanki!

Babciagramolka

DZIĘKUJEMY

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
Ewciu,Babuniu wspaniałe te wasze potrawy i jak pięknie podane!

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?