Gdzie można dobrze, tanio i szybko zjeść w Warszawie??

Obserwuj wątek

Odp: Gdzie można dobrze, tanio i szybko zjeść w Warszawie??

Ofla
  • Ofla

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Za 20zl można zjeść świetny indyjski lunch w Ganeshu na Wilczej, bardzo syty i oryginalny w smaku Polecam!

biala
  • biala

ja polecam zajrzeć na www.dniherbaty.pl w zakładkę znajdź lokal Można znaleźć fajne miejsca objęte obchodami dni herbaty, dobrze zjeść i popróbować mowych smaków herbat itd Ja nawet wypełniałam test osobowośći, żeby sprawdzić jaka herbata do mnie pasuje

golgot
  • golgot

tu znajdziesz opinie
http://eopinie.pl/restauracje/warszawa

Prezydent
  • Prezydent

jest to stołówka biurowa, najlepsza w jakiej miałem przyjemność jeść. Za 20 zł spokojnie najesz się tam do syta. Nie wiem jak to wygląda w wersji abonamentowej.

Salamandra
Czy to jest stołówka biurowa, czy raczej lokal/restauracja. Jeżeli to pierwsze, to jak wygląda kwestia obiadów, czy jest częsta rotacja dań? Właśnie szukam dla siebie stołówki w okolicach ministerstwa skarbu. Wygląda na to, że może to być w sam raz dla mnie.

Odp: Odp: Gdzie można dobrze, tanio i szybko zjeść w Warszawie??

Prezydent
  • Prezydent

w centrum ExpoXXI również jest stołówka Tomatillo. Wiem, bo codziennie tam jadam. Widzę, że jesteśmy zgodni co do tego, że warto jest tam jadać:-) hahaha

asia_z
  • asia_z

ja na szybko, niedrogie i całkiem dobre żarcie mogę polecić Mister Woka dla wszystkich fanów chińskiej kuchnii

ryba87@autograf.pl
ostatni otworzyła się w budynku Ministerstwa Skarbu Państwa świetna stołówka/restauracja/lunchownia o nazwie Tomatillo. Polecam to miejsce, można zjeść porządny obiad za niewielkie pieniądze i w przytulnym miejscu.

Perdita
  • Perdita

thegrooba napisał(a):

Małe miejsce, mało miejsca,stolików,nieciekawy wystrój, duszno, no i kolejki- zwłaszcza w weekendy- masakra. Tyle wad.

Teraz konkrety- czyli zaletyKnajpka wietnamska Toan Pho. Na ulicy Chmielnej. Duuuża micha treściwej zupy 14 zł, sajgonki 10 zł. W zupie mnóstwo fajnych dodatków w aromatycznym bulionie-prócz makaronu, warzyw, grzybów i kiełków do wyboru - krewetkami, kaczką, chrupiącym karpiem, wołowiną, pierożkami wonton, do tego cytrynka, cebulka dymka, świeża kolendra i inne zielsko. Możliwość skorzystania z wielu dodatków- marynowany czosnek, płatki czosnku, pasty, sosy, np ostry sambala oelek. Zupki gorące, treściwe, godne polecenia.

Masakra, zatrułam się tam dwa razy! Dokładnie tyle razy ile byłam. Krewetki z zupy cuchnęły pleśnią. Zupy pomimo wielu egzotycznych dodatków smakują jak z torebki. Ja omijam Toan Pho szerokim łukiem. Nie rozumiem zachwytów nad tą jadłodajnią.
Polecam za to knajpę na Szpitalnej (jak sie idzie Chmielną w stronę Centrum to na skrzyżowaniu z Bracką przy taniej książce w prawo). Czyściutko, schludnie, ceny bardzo przystępne. Jem tam od lat i ani razu nie miałam żadnych rewelacji żołądkowych. Uwielbiam zupę z kaczki, gorące półmiski i dania z krewetek. Plusem jest to, że warzywa, które dodają nie są z mrożonek. Można też poprosić by jakiegoś warzywa nie dodawali jak się nie lubi, ja na przykład zawsze rezygnuję z pieczarek na rzecz grzybów mun. Ach... dla amatorów grzybów polecam potrawkę z grzybami śnieżnymi. Pyszotka. Tu macie kilka recenzji:
http://www.gastronauci.pl/7614-bar-phuong-anh-warszawa?page=1
Fajne miejsce jest też w bluecity, taki orientalny bar, gdzie się podchodzi i dają spróbować każdej potrawy zanim się zamówi. Bardzo fajny patent. Dania około 25-30zł. Nie pamiętam niestety nazwy.
Nie podchodzi mi zaś osławiony WOK w centrum. Mikroskopijne dania za niewielką cenę, choć cena jest raczej pozornie niewielka. Smakowały mi tam tylko krewetki panierowane, reszta to nieporozumienie.

zmieniono 2 razy (ostatnio 24 maj 2011 17:53 przez Perdita)

nutella
  • nutella

• Artykuły: 4
marecelinka napisał(a):

Jesli jesteś wielbicielka włoskiej kuchni, to polecam ci Mela Verde na chmielnej, mają naprawdę wyśmienite pasty, no i przede wszystkim lokalizacja jest świetna - zaraz zaraz przy Nowym Świecie. jak na centrum, ceny jak najbardziej przystępne. Co ciekawe oferują również naukę włoskiej kuchni i prawdziwej pizzy - jak dla mnie super, bo kocham pichcić

Podpisuję się pod tym -Mela Verde na Chmielnej to miejsce warte odwiedzenia, szczególnie w ciepły wieczór, kiedy można sobie usiąść na zewnątrz Tyle że jest tam dość spory ruch, więc różnie bywa z tą 'szybkością' zamówienia...

Tak na szybko polecam Papu w bramie ASP na Krakowskim Przedmieściu. Można tam zjeść wrapy, kanapki na ciepło, naleśniki na słodko i słono, sałatki... Wszystko szybko i w miarę niedrogo.

Odpowiedz na/ edytuj Gdzie można dobrze, tanio i szybko zjeść w Warszawie??