A ja wczoraj zdecydowałam sie na zmywarkę Beko DSFS 6830
Pobiera mało wody bo tylko 9l i dostałam ją w super cenie mam nadzieje że bede zadowolona.Obecnie mam Boscha tez nie jest zła
Starsza siostra męża ma bardzo podobną, o ile nie identyczną, kupioną ponad rok temu. Jest z niej zadowolona, więc raczej też powinnaś być Mam telewizor Beko, choć dostałam go w prezencie, też nie narzekam na tę markę. Nie jest popularna w Polsce, za to w Anglii - owszem.
Witam, posiadam zmywarkę Hotpoint/Ariston. Nie polecam. Dwa razy była naprawiana. Dowiedziałam się od majstra, że w mojej zmywarce (a mam wąską), nie powinnam używać wiszących zapachów oraz najprostsze tabletki do zmywania. Dlaczego? Dlatego, że wyżej wymienione powodują tworzenie obfitej piany i zmywarka głupieje, pokazując migającymi diodami błąd.
Moja mama ma Boscha, tego z wczesnych wypustów, coś około 10 lat, najprostsza zmywarka jaka może być, jeden przycisk Włącz/Wyłącz i jedno pokrętło wyboru programów, których jest aż całe trzy. Zmywarka chodzi jak marzenie i jeszcze, odpukać, nic się jej nie stało.
Co do zużycia prądu i wody tez na początku miałam obiekcje. Ale jeszcze daleko przed zakupem zmywarki, co miesiąc przy rachunkach spisywałam stan mierników wody. Teraz też to robię, i nie mam żadnych różnic na zużyciu wody. Przy trzyosobowej rodzinie, zmywarka chodzi codziennie, pralka też. I prawie każdego miesiąca 8-9 kubików. Liczników prądu nigdy nie spisywałam, ale rachunki tez przychodzą bardzo podobne kwotowo.
Pozdrawiam cieplutko
Kasia
zmieniono 1 raz (ostatnio 25 lis 2011 23:46 przez szklanka)
A ja wczoraj zdecydowałam sie na zmywarkę Beko DSFS 6830
Pobiera mało wody bo tylko 9l i dostałam ją w super cenie mam nadzieje że bede zadowolona.Obecnie mam Boscha tez nie jest zła
witam, ja też mam bosch. Ma 4 programy i sama rozpoznaje, kiedy jest połowa ładunku. Jest cicha i jestem z niej baaardzo zadowolona. Jak ja żyłam, kiedy jej nie było:-)
ja uważam, że Bosch jest bardzo dobry , jest przede wszystkim dobrej jakości , w końcu niemiecka precyzja, tez czytałam bardzo wiele dobrych opinii o tym sprzęcie i wiele użytkowników Boscha ma lata ten sprzęt bez jakiejkolwiek awarii widziałam teraz bardzo fajne promocje na te zmywarki w sklepie magiczna planeta
Ja się wypowiem, że przed jakimkolwiek zakupem dobrze jest się dowiedzieć co nie co od fachowej strony że tak napiszę.
Ja też stanęłam przed dylematem jaką zmywarkę kupić każdy mi mówił coś innego ile osób tyle różnych opinii i powiem że poczytałam trochę na ten temat i wybrałam zmywarkę która najbardziej mi odpowiadała, bo każdy ma inne potrzeby.
Niektórzy mają dużą rodzinę więc potrzebują większą zmywarkę, jedni liczą się z ekologią inni nie itd
czytałam też na muratordom bodajże i na forum-kuchenne.pl http://www.forum-kuchenne.pl/readarticle.php?article_id=31
Witam ja tam mam zwyklego Pioniera i chodzi do dzis bez zarzutow,czyli juz 18 lat jest na biegu bez napraw jedyne co to troszke drzwi sie poluzowaly ale menio wlozyl nowe sprezyny i jest okej
Co do zmywarek BOSCH, to też myślałam nad tą marką.
Jest często reklamowana i sprzedawcy w 2 sklepach mi ja zachwalali, ale jak będzie w rzeczywistości, to się okaże, gdy ja zakupię i będę używała, bo nie zawsze reklama się sprawdza.
Faktem to jest, że one tanieją bardzo z roku na rok i takie wąskie, chyba 45 cm. kosztują już do 1.000 zł.
Witam Polecałabym zmywarkę Bosch ze względu na fakt,że jako jedna z nielicznych posiada nieklejoną uszczelkę. Poza tym sprzęt tej marki jest mało awaryjny i przyjazny w użytkowaniu. Pozdrawiam
Tu musze ci zaprzeczyc, ja mam tez Siemens i moja jest bardzo cicha, ze jest wlaczona przypomina mi tylko czerwone swiatelko na podlodze......moze trzeba troche wiecej wydac na zakup, czesciej sie to oplaca i jestesmy naprawde z tego zakupu zadowoleni
Jaką zmywarkę polecacie?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Jaką zmywarkę polecacie?
Sarenka
Starsza siostra męża ma bardzo podobną, o ile nie identyczną, kupioną ponad rok temu. Jest z niej zadowolona, więc raczej też powinnaś być Mam telewizor Beko, choć dostałam go w prezencie, też nie narzekam na tę markę. Nie jest popularna w Polsce, za to w Anglii - owszem.
Odp: Jaką zmywarkę polecacie?
Moja mama ma Boscha, tego z wczesnych wypustów, coś około 10 lat, najprostsza zmywarka jaka może być, jeden przycisk Włącz/Wyłącz i jedno pokrętło wyboru programów, których jest aż całe trzy. Zmywarka chodzi jak marzenie i jeszcze, odpukać, nic się jej nie stało.
Co do zużycia prądu i wody tez na początku miałam obiekcje. Ale jeszcze daleko przed zakupem zmywarki, co miesiąc przy rachunkach spisywałam stan mierników wody. Teraz też to robię, i nie mam żadnych różnic na zużyciu wody. Przy trzyosobowej rodzinie, zmywarka chodzi codziennie, pralka też. I prawie każdego miesiąca 8-9 kubików. Liczników prądu nigdy nie spisywałam, ale rachunki tez przychodzą bardzo podobne kwotowo.
Pozdrawiam cieplutko
Kasia
evita0007
darmiona
Amatorkajedzenia
Odp: Odp: Jaką zmywarkę polecacie?
Margo25
Ja też stanęłam przed dylematem jaką zmywarkę kupić każdy mi mówił coś innego ile osób tyle różnych opinii i powiem że poczytałam trochę na ten temat i wybrałam zmywarkę która najbardziej mi odpowiadała, bo każdy ma inne potrzeby.
Niektórzy mają dużą rodzinę więc potrzebują większą zmywarkę, jedni liczą się z ekologią inni nie itd
czytałam też na muratordom bodajże i na forum-kuchenne.pl http://www.forum-kuchenne.pl/readarticle.php?article_id=31
Marika_1961
gusia1000
Jest często reklamowana i sprzedawcy w 2 sklepach mi ja zachwalali, ale jak będzie w rzeczywistości, to się okaże, gdy ja zakupię i będę używała, bo nie zawsze reklama się sprawdza.
Faktem to jest, że one tanieją bardzo z roku na rok i takie wąskie, chyba 45 cm. kosztują już do 1.000 zł.
Katarzyna M.G.
Odp: Odp: Odp: Jaką zmywarkę polecacie?
Doro